Loopbaancoaches op AlleCoaches.nl

1. Wat is loopbaancoaching


Loopbaancoaching helpt je bij het ontdekken en ontwikkelen van de volgende stap(pen) in je loopbaan. Een loopbaancoach of loopbaanbegeleider helpt je bij het krijgen van inzicht in wat je wilt en wat je kunt. Bij het definiëren van je wensen voor de toekomst. En het bereiken hiervan door je te helpen bij het vinden van de invulling die hierbij past.


2. Waar kan een coach mee helpen


Waar een loopbaancoach je mee kan helpen is afhankelijk van de situatie. Misschien is het precies helder wat je wilt, maar weet je niet hoe je dit moet realiseren. Het kan ook zijn dat je weet wat je niet wilt, maar dan het nog heel mistig is, wat je wel graag zou willen. Kortom loopbaancoaching is maatwerk. En je moet niet verbaasd zijn als je straks een heel ander beeld van het vervolg van je carrière hebt.

Hieronder worden de verschillende stappen van loopbaancoaching beschreven. Misschien kun je hier zelf al mee aan de slag. Het kan ook zijn dat je graag wat hulp hierbij wilt hebben. Op deze website vind je een uitgebreid overzicht van loopbaancoaches verspreid over het hele land.


3. De verschillende onderdelen om te komen tot de volgende stap in je loopbaan


3.1. Opstellen van je loopbaanvragen


Voordat je kunt gaan zoeken is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Je loopbaanvraag is daarbij het startpunt. Het kan zijn dat je dit doet als voorbereiding op je gesprek met een loopbaancoach. Maar het kan ook zijn dat de coach of loopbaanbegeleider je daarbij helpt. De volgende elementen spelen een rol:

IK (kunnen en willen) OMGEVING
ORGANISATIE Ik vind de volgende zaken vervelend:
IK/ OMGEVING De balans tussen werk en privé is niet goed.

Het resultaat van je zoektocht zou bijvoorbeeld één van de onderstaande loopbaanvragen kunnen zijn

3.2. Motieven en Kwaliteiten


Wat zijn je motieven?

Bij het vinden van je motieven gaat het om de kern, de basis. Vragen die hierbij aan bod komen zijn: Het is belangrijk om eerst deze zaken helder te krijgen voordat je na gaat denken over wat voor baan / werk je zou willen doen.

Om antwoord te krijgen op deze vragen kun je kijken naar je verleden, het heden en je toekomstbeeld.

Dit gaat het beste in gesprek met iemand anders. Dat kan iemand zijn uit je omgeving of individuele coaching door een professionele loopbaan-coach. Als je dit alleen gaat doen, dan bestaat het risico dat je in rondjes blijft draaien en dat je heel erg blijft hangen aan hetgene dat je nu doet en wat je omgeving je verwacht.

Technieken

Er zijn heel veel verschillende technieken en hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Belangrijk is dat je gebruik maakt van je verstand, maar ook luistert naar je gevoel. Dat kun je bijvoorbeeld doen d.m.v. toepassing van muziek bij je loopbaancoaching. De muziek zet het denken even stop en laat je ontdekken wat je echt wilt.

Wat zijn je kwaliteiten? Wat kan ik, waar ben ik heel goed in, en wat kan ik minder goed.

En hoe is de tijdsverdeling binnen mijn werk tussen deze werkzaamheden. Ben ik voldoende tijd met mijn kwaliteiten bezig?

Maar beperk je niet alleen tot je werk.

Kijk ook privé, sport, vereniging, thuis. Soms ben je juist een topper in de dingen, waar je op je werk helemaal geen tijd voor hebt, of de kans niet voor krijgt.


3.3. Op zoek naar een concrete invulling (werk)


Je weet wat je wilt en je weet wat je kunt. Je bent nu klaar voor de stap om te gaan zoeken.

Het kan zijn dat je een helder beeld hebt van een concrete baan. Maar misschien moet je nog een tussenstap zetten. Wat is er mogelijk op basis van de dingen die ik kan en die ik wil?

En misschien is daarbij de volgende stap wel dat je eerst extra scholing wilt volgen.

Bij het zoeken van een baan, is het belangrijk dat je niet alleen blindstaart op de inhoud. Het is nu juist het moment om ook te kijken naar bijv.

3.4. Hulp van een loopbaancoach of loopbaanbegeleider


Ik besef dat ik met de bovenstaande beschrijving slechts een tipje van de sluier heb opgelicht. Maar ik hoop dat je hiermee toch een eerste stap kunt zetten.

Als je graag in contact komt met een professional die je kan helpen bij loopbaanbegeleiding.

Kijk dan op de website voor een uitgebreid aanbod van loopbaancoaches. Iedereen heeft een uitgebreid profiel, zodat je eenvoudig kunt zoeken, kiezen en contact opnemen.

Link: www.AlleCoaches.nl


Zoek hier een goede coach